Επεισόδιο συνέβη χθες το πρωί έξω από το δικαστήριο όπου διεξάγεται η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη ανάμεσα στον Αλέξη Κούγια και σε τρεις δημοσιογράφους. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, οι τρεις δημοσιογράφοι κατήγγειλαν πως δέχθηκαν λεκτική επίθεση από τον ποινικολόγο.

Ο Αλέξης Κούγιας με ανακοίνωσή του, το βράδυ της Τετάρτης και όπως αναμετέδωσε το «Πρωινό» την Πέμπτης, προκλήθηκε και απάντησε αυθόρμητα. Στην ανακοίνωση του αναφέρεται μεταξύ άλλων πως: «Εκείνη την στιγμή περνούσα εγώ από μπροστά τους και, μόλις τους είδα, γέλασα ειρωνικά και τότε όλοι μαζί άρχισαν να με βρίζουν, απευθύνοντάς μου την εξυβριστική προς εμέ ερώτηση “γιατί γελάς, ρε σκουπίδι;”. Και τότε εγώ αυθόρμητα τους απάντησα ότι γελάω με αυτό το θέατρο που παίζεται μέσα στο Δικαστήριο και κοιτάξτε να βρείτε κανέναν άντρα να ηρεμήσετε. Αυτό ήταν όλο το δήθεν επεισόδιο και η δήθεν εξύβρισή μου και εκεί τελείωσαν όλα, αφού εγώ επέστρεψα στην αίθουσα του Δικαστηρίου».

Η κάμερα του «Πρωινού» συνάντησε τον ποινικολόγο ο οποίος δήλωσε στους δημοσιογράφους για το συγκεκριμένο περιστατικό: «Περνούσα από ‘κει κι ενώ ο συγκεκριμένος φερόμενος ως βιασθείς  έκλαιγε με λυγμούς χωρίς να κλαίει, και γι’ αυτό ζητήθηκε και η διακοπή, ήταν μαζί με τους δημοσιογράφους και γελούσαν. Πέρασα κι εγώ και γέλασα. Και δύο από αυτούς μου απηύθυναν με υποτιμητικό τρόπο μάλιστα “τι γελάς ρε…;”, δεν θέλω να πω τι άλλο είπαν. Κι εγώ αντέδρασα γιατί έχω μάθει να αντιδρώ. Όταν με προσβάλουν και ειδικά τα συγκεκριμένα πρόσωπα που δεν ντρέπονται να εμφανίζονται εδώ και 16 μήνες και παραποιούν όλο το περιεχόμενο της δίκης, τα όσα αποδεικνύονται στη δίκη» και πρόσθεσε πως: «Εγώ τίποτα στην καριέρα μου, δεν το είπα χωρίς να μπορώ να το αποδείξω».

Αξίζει να σημειωθεί, πως όπως μετέδωσε το Πρωινό, ο Αλέξης Κούγιας την ανακοίνωση που εξέδωσε την υπέγραψε ως «ομοφοβικός και ρατσιστής». Χαρακτηριστικά, ο ποινικολόγος έκλεισε την ανακοίνωσή του γράφοντας: «Με εκτίμηση και σεβασμό, Αλέξιος Κούγιας, ομοφοβικός και ρατσιστής Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγο» θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να τρολάρει όσους του αποδίδουν τους συγκεκριμένους χαρακτηρισμούς.

https://www.youtube.com/watch?v=2eGf9PEhg8k&t=68s